De discussie in de media over de veiligheid en levensduur van zonnepanelen is Frisse Energie niet ontgaan. Als reactie op deze berichten heeft Frisse Energie een brief geschreven aan haar klanten, waarin informatie staat over de certificering van de zonnepanelen die wij plaatsen. Een deel van deze brief:

Alle fabrikanten van de zonnepanelen die Frisse Energie installeert beschikken over alle internationale benodigde en gehanteerde keurmerken. De keuringen zijn uitgevoerd door de toonaangevende instanties voor het keuren van zonnepanelen namelijk: TÜV en VDE. Deze Duitse keuringsinstanties zijn gespecialiseerd in het keuren van elektrotechnische componenten en zonnepanelen in het bijzonder. Dit is de beste garantie dat uw zonnepanelen veilig zijn. Het keurmerk staat vermeld op het blad met technische specificaties dat u tijdens het offertetraject heeft ontvangen. Frisse Energie kiest zijn leveranciers zorgvuldig en inspecteert bij aankomst in onze opslag de zonnepanelen op kwaliteit. De zonnepanelen die Frisse Energie levert werken altijd met een verzekerde garantie. Dit houdt in dat mocht de fabrikant failliet gaan, de garantie overgenomen wordt door een verzekeringsmaatschappij.

De hele brief kunt u hier lezen. Ook de websites van de keuringsinstanties TÜV en VDE geven/gaven informatie over het certificeren van zonnepanelen.