In mijn vorige artikel schreef ik over de aangekondigde wijziging van de salderingsregeling. Zie hieronder. Leuk om te zien dat deze wijziging nog niet van kracht is, als er inmiddels stemmen op gaan om de wijziging op te schorten en belangrijker zaken aan te pakken.

Een vol stroomnet bijvoorbeeld. Dit is een issue dat al langer bekend is en vooral in de landen om ons heen al voor diverse maatregelen gezorgd heeft.

Frisse Energie krijgt, gelukkig nog mondjesmaat maar langzaam steeds vaker, melding dat een omvormer uitvalt bij bijzonder mooi weer. Als dit veroorzaakt wordt doordat het voltage in het elektriciteitsnet te hoog is opgelopen, vanwege een vol stroomnet, kunnen wij niet veel meer doen dan de netbeheerder inschakelen. Gelukkig kunnen onze systemen prima met dit probleem overweg. Onze zonnestroominstallaties schakelen automatisch weer in als de netspanning voldoende gezakt is.

Het is fijn om te zien dat dit probleem door de gemeenten gezien wordt en er een signaal naar de centrale overheid wordt gegeven.

Wil je het volledige artikel uit “Solar Magazine” lezen? Klik dan hier.