Convector Serena Eco
Vanaf €260,00
Vanaf €214,88 excl btw
De compacte convector wordt gebruikt voor het zeer snel en efficiënt verwarmen van woonkamers, kelders, toiletten, slaapkamers, werkkamers en zelfs hobbykamers. Ook geschikt onder voorwaarden voor badkamers, omdat ze spatwaterdicht zijn.
Extra informatie
Gewicht | N/B |
---|---|
Afmetingen | N/B |
Kleur | Wit RAL 9016 |
Elektrische convector verwarming.
De compacte convector wordt gebruikt voor het zeer snel en efficiënt verwarmen van woonkamers, kelders, toiletten, slaapkamers, werkkamers en zelfs hobbykamers. Ook geschikt onder voorwaarden voor badkamers, omdat ze spatwaterdicht zijn. De ventilatieroosters laten de warme lucht naar voren in de kamer stromen, waardoor verkleuring van de muur wordt voorkomen. De thermostraat heeft een elektronische thermostaat die zorgt voor een nauwkeurige meting van de kamertemperatuur, een weekprogramma en instelling van de bedrijfsmodi: Comfort, Verlagen, Vorstbescherming en Uit.
TECHNISCHE GEGEVENS
- Nominale spanning: 230 V
- Temperatuurinstelling: 7-27°C
- Oppervlak: staalplaat
- Kleur: Wit RAL 9016
- Diepte: 105 mm
- Beschermingsgraad: IP 24 Spatwaterdicht
- Beschermingsklasse: I
- Aansluitkabel: 1 m, 3 x 1,0 mm²
- Lengte aansluitkabel 0,9 m
- Met tijdschakelklok
- Vorstbeveiligingsschakeling: Ja
- Zelflerend: Ja
PRODUCTVOORDELEN
- Snelle opwarming dankzij monobloc verwarmingselement
Dankzij monoblok verwarmingselement - Geen verkleuring van de wand
De warmte wordt naar voren afgegeven - Nauwkeurige elektronische meting
Meet kamertemperatuur en niet de temperatuur van de verwarming - 4 modi: comfort, verlagen, vorstbeveiliging en Uit
Op het apparaat te programmeren - Weekprogramma
Voor het optimaliseren van de inbedrijfs-tijden - Geschikt voor badkamers
Spatwater veilig, IP24, beschermingsklasse II - Kinderbeveiliging
- Voldoet aan de Ecodesign-richtlijnen
Infraroodverwarming vs. Elektrische Kachel: Wat is het verschil?
Bij het elektrisch verwarmen van een ruimte kun je kiezen uit verschillende systemen, waarvan infraroodpanelen en elektrische kachels de meest gebruikte zijn. Hoewel ze beide op stroom werken, verschillen ze aanzienlijk in werking, comfort en energieverbruik – en ook in geschiktheid voor het type ruimte.
Elektrische kachels verwarmen de lucht in een ruimte via convectie. De warme lucht stijgt op en zet luchtstromingen in gang, waardoor de warmte zich geleidelijk verspreidt. In een oudere, minder goed geïsoleerde woning betekent dit warmteverlies: de warmte verdwijnt makkelijk via kieren en slecht geïsoleerde muren of ramen. Hierdoor verbruikt een elektrische kachel relatief veel energie om de hele ruimte op temperatuur te houden. Echter: op het moment dat je de verwarming aanzet heb je direct warmte van deze verwarmingsbron.
Infraroodpanelen werken heel anders. Ze verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten, wanden en mensen in hun stralingsbereik. Deze vorm van directe warmte zorgt voor een aangenaam en stabiel comfortgevoel, zonder tocht of circulerende lucht. In een goed geïsoleerde woning, waar weinig warmte verloren gaat, is infraroodverwarming dan ook bijzonder effectief én energiezuinig. Omdat er geen lucht hoeft te worden verwarmd, is het bovendien ideaal voor zoneverwarming: alleen verwarmen waar en wanneer het nodig is. De opwarmtijd van infraroodverwarming is echter langer dan die van een elektrische kachel, waardoor deze minder geschikt is voor een ruimte waar je maar even verblijft.
Kortom: In een goed geïsoleerde woning is infraroodverwarming vaak een slimme, comfortabele én duurzame keuze. In oudere, tochtige woningen of in ruimtes waar je niet lang verblijft kan een elektrische kachel soms praktischer zijn voor tijdelijke warmte.