Sunpower heeft de garantie op zonnepanelen verlengd naar 25 jaar. Het gaat om een gecombineerde garantie voor productiefouten en elektriciteitsproductie. Wanneer blijkt dat één van uw panelen slecht presteert, garandeert Sunpower de reparatie of vervanging en herinstallatie. Sunpower is hiermee de eerst fabrikant die een garantie van 25 jaar op zonnepanelen af durft te geven en na 25 jaar nog een opbrengst van bijna 90% garandeert.

Sunpower is niet de enige fabrikant die zijn garanties aanpast. Ook SolarEdge verhoogt de garanties op haar producten. Deze producent van omvormers geeft nu een garantie van 12 jaar op de omvormers en zelfs 25 jaar op hun poweroptimizers.

Dit houdt in dat op uw dak met SunPower en SolarEdge alleen onderdelen liggen die 25jaar garantie hebben.

Gaat de kwaliteit van panelen en onderdelen omhoog? Of krijgen de fabrikanten meer vertrouwen in hun producten? Wij zijn benieuwd welke fabrikanten nog meer hun garantietermijnen durven te verhogen.

Frisse Energie houdt de garantiebepalingen van leveranciers goed in de gaten, zodat we u altijd optimaal kunnen adviseren. Wij helpen u graag alles op een rijtje te zetten.